ŠTA JE TO EA STATUS, I KAKO SE MOŽE ZARADITI

ŠTA JE TO EA STATUS, I KAKO SE MOŽE ZARADITI post thumbnail image

Pozdrav svima! Zovem se Gorica Vukić, i ja sam SFI tim lider. Za temu današnjeg posta, odabrala sam temu: Šta je to EA stsus, i kako se može zaraditi.

U prošloj lekciji sam pričala, da je za ostvarivanje zarade, potrebno biti minimalno na EA ststusu, i da taj status održavaš svakog mjeseca.

U ovoj lekciji ću pokušati da ti dam detaljnje objašnjenje o samom statusu, zašto je on neophodan, na koje načine ga možeš zaraditi, i koje alate i metode, možeš koristiti, da bi postigao taj cilj.

U ovoj lekciji možeš naučiti:

 • Šta je to EA status
 • Kako ga možeš dobiti
 • Zašto je potrebno postici Ea
 • Koje pogodnosti imaš sa statusom
 • Kako da naučiš svoj tim, da i on to postigne

Ovo su samo glavne teme, koje ću u ovoj lekciji pokušati da ti približim, da bi ih iskoristio na najbolji mogući način. U okviru svake ove teme, biće i nekoliko podtema, koje će detaljnije objasniti pojedine djelove same teme, u okviru ove lekcije. Pa da krenemo!

ŠTA JE TO EA STATUS

EA status, je tvoj prvi korak u ostvarivanju tvog glavnig cilja, a to je tvoja zarada. Isto tako, obnavljanjem tvog statusa, sljedećeg mjeseca, ti postižeš EA2 status, a samim tim si automatski u trci za najbolju lidesku poziciju u SFI kompaniji, a to je DTL. Postizanjem statusa, ulaziš i u prestižno godišnje takmičenje, E365, koje ti pruža velike šanse za ostvarivanje vrijednih nagrada.

Kada i kako ćeš postići svoj status, zavisi samo od tebe, i tvojih postavljenih ciljeva. O postavljanju tvojih ciljeva, kao i o načinu kako da to uradiš, biće reči u nekom drugom postu.

Evo nekoliko primjera, kada možeš postići svoj status.

 • To možeš uraditi odmah, po tvojoj registraciji u SFI, i to ulaganjem u SFI LaunsgPack, sa kojim dobijaš u startu 1500 VP, od kojih je 100SVP, a 500AVP. Takvim svojim startom, ti si već u velikoj prednosti, jer tada sebi daješ dovoljno vremena, da prođeš kompletnu obuku, naučiš sve potrebne vještine, koje će ti kasnije pomoći da počneš samostalno da radiš, izgradiš svoj tim, i stvoriš svoju zaradu.
 • To možeš uraditi i na kraju mjeseca, kombinujući dnevne zadatke, neko manje ulaganje u TC pakete, kao i neke lekcije iz LaunchPada. Isto tako, ako odabereš taj način rada, moraš biti spreman da uložiš mnogo vise svog vremena i truda, da svakog SATA, ulaziš u T-Time takmičenje, da bi mogao osvijiti 2TC kredita, koje možeš da iskoristiš za Astro Aukcije.
 • Ili to možeš ostaviti za slajedeći mjesec, ako si se u SFI registrovao u drugoj polovini mjeseca. Tada imaš mogućnost, da poene koje zaradiš u toj polovini mjeseca, prebaciš u sljedeći mjesec, i tako lakše ostvariš svoj status.

Znači, kada ćeš to uraditi, kao što sam maloprije i rekla, zavisi isključivo od tvojih postavljenih ciljeva, kao i od datuma kada si se registrovao. Ako si to uradio u prvoj polovini mjeseca, tada možeš, u dogovoru sa tvojim sponzorom, koji ti može na najbolji mogući nači preporučiti. kako da to uradiš, i da postigneš svoj prvi status.

Ako si to uradio u drugoj polovini mjeseca, tada možeš da iskoristiš onu kombinaciju, koju sam ti malo prije opisala, i naravno, opet u dogovoru sa tvojim sponzorom, koji će ti preporučiti i objasniti, kako je najbolje to postići.

Kao što si do sada već i saznao, za postizanje Ea stausa, potrebno ti je, da u toku tekućeg mjeseca, sakupiš 1500VP. Od toga 1000SVP, ili prodajnih poena, i 500AVP ili akcijskih poena. Sada ću, da bi ti bilo lakše da se snađeš, i da saznaš šta se od tebe očekuje, pojasniti neke pojmove, koje su direktno vezane za postizanje statusa:

 • AVP- su poeni, koje ostvaruješ od odrađivanja svojih dnevnih/nedeljnih/mjesečnih zadataka na svom nalogu.
 • SVP- su poeni koje ostvaruješ svojom prodajom. To mogu biti tvoji direktni kupci, koji će kada kupe neki proizvod koji si im ti preporučio, tebi donijeti određen broj poena, kao i 45% provizije od cijene tog proizvoda. SVP poene isto tako možeš da postigneš i svojom ličnom kupovinom, nekog predmeta koji se tebi svidi u našoj prodavnici, ili što je moja preporuka, jer se tako pametnije novac ulaže, u paket nekog digitalnog proizvoda, koji ti može pomoći u izgradnji tvog posla. Samo da ti prikažem razliku ove dvije stavke. Kupovina proizvoda, koji ćeš ti da koristiš u svom svakodnevnom životu je trošak, a kupovina određenog digitalnog paketa, koji sadrži sve potrebne resurse, za pokretanje i širenje tvog posla je ulaganje i to pametno ulaganje, jer će kroz izvjesno vrijeme, tvojom posvećenošću i tvojim trudom, taj uloženi novac, i te kako ti se vratiti.
 • PRM je tvoj lični kupac, koga ti dovedeš na TrpleCklicks, preko linka tvog prolaza. Kada se neko jednom registruje preko tvog linka, on osatje kupac cio svoj život, i uvijek će tebi donositi proviziju, od proizvoda koji on kupi.
 • Price- je cijena određenog proizvoda, označena u dolarima.
 • CV- je dio zarade tog proizvoda, koji pripada samom SFI-ju.
 • DC- je direktna provizija, koju ostvaruješ ti, kao saradnik, i to od kupovine tvog lično dovedenog kupca PRM, ili od tvog člana tima PSA, i ona iznosi oko 45% cijene tog određenog proizvoda.
 • CO-Co-sponzor komision- je provizija koju kupovinom ostvari tvoj CSA, i ona iznosi 15% od cijene tog proizvoda.
 • TC- je dio iz izvršnog bazena same kompanije, koji ona odvaja za svoje saradnike, koji su sakupili tih 1500VP
  • O VP smo na početku već pričali. Svaki tvoj PRM koji obavi kupovinu na TripleCklicks prodavnici, ali ujedno da on nije SFI saradnik, donosi ti određen broj VP.

Ovo su samo osnovni pojmovi, koje treba da savladaš, kako bi što lakše razumio obračunavanje tvoje zarade, i zašto ti je toliko potreban tvoj EA status. Da još jednom napomenem važnu činjenicu, o kojoj sam pisala u prošloj lekciji. Ti ništa ne kupuješ, ti ništa ne trošiš, ti samo pametno investiraš i ulažeš, i to veoma mala sredstva, koja će ti se kroz izvesni vremenski preiod vratiti, u obliku tvoje zarade. Ti investiraš u samog sebe, u svoj posao, i to se uvijek vrati. Trošak, i lična kupovina se nikada ne vraćaju. To je glavna razlika između ova dva pojma. Investiranje i ulaganje u sebe se vraća, i to i 10 puta više, od onoga što si uložio, naravno samo ako si uporan, i posvećen ovom poslu.

Kao što sam već i rekla, za postizanje EA stausa, potrebno ti je 1500VP, i to 1000SVP, i 500AVP. Sada da vidimo načine na koje možeš sakupiti taj broj poena, a zajedno sa njima, da dostigneš svoj status.

KAKO POSTIĆI EA STATUS

Postoje tri načina na koji možeš da postigneš potreban broj VP za svoj status.

 • Tvojom ličnom kupovinom, ili kako ja to više volim da zovem, tvojim ulaganjem u samog sebe, tvojom pametnom investicijom. U te potrebe je kreiran veliki broj pojedinačnih proizvoda, koji su namjenjeni baš za tu upotrebu, kao i njihovi paketi. Za mene lično, najbolja su ona tri paketa, koje sam detaljno opisala u prošloj lekciji. Više o njihovim karakteristikama, možeš pročitati OVDJE.
 • Prodajom proizvoda sa TripleCklicks online prodavnice. Ovaj način je daleko najpoželjniji, ali kao početniku, to i nije baš povoljna opcija za tebe, sem ako već nijesi do sada bio u nekoj vrsti internet prodaje, poznaješ veliki broj ljudi, koji ti već vjeruju, i koji su spremni da od tebe ponovo kupuju.

Ali ako nikada nijesi bio u dodiru sa tim poslom, taj metod ti može donijeti malo više problema, jer si još uvijek nepoznat u svijetu poslovanja, i potrebno je da izgradiš svoj imidž, svoje ime, i svoj brend. A za to je potrebno vrijeme, rad, trud i upornost.

 • Affiliet akcije su u stvari sve tvoje dnevne/nedeljne/mjesečne akcije, ili zadaci, koje odrađuješ svakog dana na svom SFI nalogu.
 • Kombinovani način, je onaj, na kome možeš kombinovati, svoje lično ulaganje, sa svojim Affiliet akcijama. Na taj način možeš da sakupiš dovoljno VP za svoj status, a da ne ulažeš puno novca. Ovaj način, lično preporučujem, za potrvrđivanje tvog statusa u tvom drugom mjesecu.

Naravno, koji način ćeš ti lično odabrati, zavisi samo od tvojih postavljnih ciljeva, kao i u koje vrijeme u mjesecu si se registrovao u SFI.

Ja lično preporučujem, da ako si se registovao na samom početku mjeseca, uložiš u LaunchPack, jer tada dobijaš dovoljno vremena, da prođeš potrebnu obuku, naučiš sve vještine kroz izradu dnevnih zadataka. Pored toga, možeš da odradiš i određene kratkotrajne zadatke, kao što su:

 • potvrda tvoje registracije
 • postavljanje tvoje slike
 • podešavanje tvoje bijele email liste
 • popunjavane tvog profila
 • lajkovanje SFI i TC na Facebooku i Twiteeru.

Sve ove korake u toku tvog rada, i u dogovoru sa tvojim sponzorom, možeš dodatno korigovati, jer sve zavisi, od datuma tvog prijavljivanja, i tvoje registracije u SFI.

Sada da prođemo potrebne korake, za potrđivanje tvog EA2 statusa. Opet u zavisnosti, kada si se registrovao, i koji si način odabrao u svom prvom mjesecu, zavisiće i tvoji koraci za potvrđivanje EA2 statusa.

Ako si se registrovao na početku mjeseca, i odabrao si prvi način, koji sam ti preporučila, tada ti ostaje dovoljno rezervnih zadataka,koje možeš da odradiš u svom drugom mjesecu, i sakupiš potrebnih 500AVP. Naravno, sve to možeš dogovoriti zajedno sa tvojim sponzorom. Tada ti ostaje samo da nekim manjm ulaganjem, koje sam objasnila u prošloj lekciji, sakupiš onih 1000SVP, koji ti trebaju, da potvrdiš svoj status.

Sve tvoje odluke, i što ćeš ti lično odabrati, zavisi samo od tebe, i tvojih glavnih ciljeva, koje si sebi postavio.

KOJE POGODNOSTI IMAŠ SA EA STAUSOM

Kao vlasnik EA statusa, imaš brojne pogodnosti. Možeš da učestvuješ u prestižnom E365 takmičenju, imaš 45% provizijeod kupvine tvog PRM, ili tvog PSA, 10 besplatnih TC kredita, 10 CSA mjesečno, 50 nagradnih tokena.

Sve su to pogodnosti, koje ti pomažu da ojačaš svoj rang i status, kao i da napreduješ u svom poslu.

ZAŠTO MORAM POSTIĆI EA STATUS

Iz istog razloga, da bi mogao da dobiješ sve one pogodnosti, koje sam status i nosi.

A sa postignutim statusom, lakše ćeš napraviti i svoj tim, jer on već nagovještava da si naučio puno toga, i da ti mogu vjerovati, jer ćeš im prenijeti kvalitetno i obimno znanje. Ta značka na tvom nalogu predstavlja tvoj uspjeh, i time možeš privući više ljudi u svoj tim.

LJudi imaju potrebu slijediti uspješne ljude. Zato ti status pomaže u tvom uspjehu, i učlanjvanju novih članova u tvoj tim.

NAUČI SVO TIM TO ISTO DA RADI

Sada si naučio kako da zaradiš potreban broj VP, i da postigneš svoj prvi status. Sada ti preostaje samo, da pređeš obuku, koju SFI nudi tako velikodušno, savaldeš sve potrebne vještine, koje će ti pomoći u tvom oglašavanju, počneš da stavraš svoj tim. Sada je potebno da i njima preneseš sve ovo što si i ti naučio, da im preneseš sve ove korake, koje će i njima pomoći da sve to nauče, i postignu svoj uspjeh, i naravno da počnu da zarađuju. Ipak svi smo zato i tu, da zaradimo.

U sljedećoj lekciji ću pisati o značenju društvenih mreža, kako da napraviš svoje poslovne profile na njima, kako da napraviš svoju Facebook stranicu, na kojoj možeš postavljati svoje objave, i promovisati svoj posao.

Isto tako u mojim Facebook grupama, postojeposebno urađene datoteka, koje će ti dodatno pomoći, u tvojoj obuci, ali i u obuci tvog budićeg tima. Te datoteka možeš pronaći na ovim linkovima:

SFI SARADNICI

SFI INTERNET PORTAL

Ako ti se ovaj post svidio, slobodno ostavi svoj kometar ispod ovog teksta, i ne zaboravi dugme SHERE.

1 thought on “ŠTA JE TO EA STATUS, I KAKO SE MOŽE ZARADITI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post