KAKO REGISTROVATI GMAIL NALOG

KAKO  REGISTROVATI GMAIL NALOG post thumbnail image

Pozdrav svima! Na početku da se predstavim. Zovem se Gorica M, i SFI tim lider sam.

Za temu današnje lekcije sam odabrala registraciju na Gmail nalog. Da bi se sa uspjehom registovao u SFI, prvo što je potrebno da imaš, je tvoj posebni Gmail nalog, jer ćeš tako moći lakše, i nesmetanije da radiš.

Otvaranje Gmail naloga je veoma jednostavno. Svi smo do sada, da bi smo imali bilo kakav pristup internetu, morali da napravimo svoj Gmailnalog. Sada je potrebno da se napravi još jedan, koji će ti poslužiti za registraciju u SFI, ali i da na njemu napraviš svoj sajt, ili blog, koji će ti koristiti kao alat u tvom oglašavanju.

Sada ćemo proći korake, koji su potrebni da bi se to napravilo. Kada otvoriš novu karicu na tvom kompjuteru, u gornjem desnom uglu, stoji slika profila na tvom nalogu. Uđeš na nju, i tada se otvara ova kartica:

Odabereš opciju: dodaj drugi nalog. Tada se otvara stranica sa ponuđenim nalozima koje imaš(ako si ih imao prije ovoga), a ako nijesi, odabereš karticu koristite drugi nalog!

Pojaviće se ovakva kartica:

Tada klikneš na plavi taster: registruj se. tada će se učitati mala pločica na kojoj će te pitati da li želiš nalog za sebe, ili za preduzeće. Odabraćešopciju za sebe.

Otvoriće se ovakav prozor, gdje je potrebno d uneseš svoje podatke. u prvo poje ide tvoje ime, u drugo tvoje prezime, a u polje ispod da naprviš svoju novu email adresu. Ja ću za potrebe ove lekcije to napraviti, da bi vidio kako to treba da izgleda. Naravno, potrebno je da pokušavaš, sve dok ti sistem ne izbaci slobodnu adresu. To može biti tvoje ime iprezime spojeno, malim slovima, pored koga možeš staviti neki broj, ili da izmisliš neki svoj nadimak, koji uz dodatak nekog broja, koji je tebi značajan, možeš da iskoristiš za svoj email.

Tada praviš lozinku za svoj nalog. pazi da je lozinka tebi laka za pamćenje, Mora da sadrži najmanje 8 znakova, od toga :

jedno veliko slovo

jedno malo slovo

jedan broj

i jedan poseban znak

Predlažem da lozinku u početku zapišeš, da se ne bi desilo da je zaboraviš, i da nemožeš pristupiti svom Google nalogu.

Kada sve te podatke pravilno popuniš, klikneš na plavi taster sljedeći! desiće se da će ti i odbiti lozinku, i da će ti tražiti da napraviš jaču lozinku. Moj savjet je da uvijek staviš neki broj sa 4 cifre, popug godine rodjenja, ili nekog datuma koji ti je značajan. Opciju u poljima drži otvorenu, da bi mogao da kontrolišeš, da li si ih pravilno napisao. Kada se sve poklopi, samo pritisni oko koje se nalazi pored polja, i tvoja lozinka će biti sakrivena,. Obavezno je zapiši! Pritiskom na taster sledeći, otvara se ova karica:

Ovdje je potrebno da upišeš svoj broj telefona, da bi mogao u slučaju da zaboraviš svoju lozinku, mogao da vratiš pristup svom nalogu.

U polje ispod upiši svoju sadašnju postojeću email adresu, koja ti isto tako može poslužiti, da oporaviš svoj novi nalog, u slučaju da izgubišpristup prema njemu. Onda upisuješ dan, mjesec i godinu svog rođenja, kao i svoj pol. Tada nastavljaš dalje. pritisneš taster sljedeći.

pojaviće se stranica sa uslovima i pravilima korištenja, koju obavezno treba da pročitaš. Tada se spustiš do dna stranice, i pritisnešplavi taster slažem se.

Čestitam, otvorio si svoj Google nalog. Automatski si prebačen na Google pretraživač, gdje možeš početi sa svojom pretragom potrebnih stranica.

Ova lekcija je bila, kako da otvoriš svoj Google nalog, koji će ti koristiti u poslu. Preko njega ćeš se ulogovati u SFI, ali i napraviti svoj poslovni Facebook profil, kao i svoj blog ili sajt.

Sve ove savjete, možeš i sam potražiti na youtubu, ako ukucaš, kako se pravi Gmail nalog.

Ako ti je ova lekcija bar malo pomogla, da jednostavno otvoriš svoj nalog, i da počneš sa svojim poslom, slobodno ostavi svoj komentar ispod ovog teksta.

i ne zaboravi dugme SHERE!

26 thoughts on “KAKO REGISTROVATI GMAIL NALOG”

  1. RAM says:

    Gorgeous Rubber Keyboard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post