DNEVNI ZADACI U SFI

DNEVNI ZADACI U SFI post thumbnail image

Pozdrav kolega. Danas prolazimo jednu važnu lekciju, koja će ti pomoći da na najbolji način razumiješ svoje dnevne zadatke, koje treba da odrađuješ u SFI. Teme kojima ćemo se danas baviti su:

  • kako da se uloguješ na svoj nalog
  • značenje pojedinih tabova
  • šta su to Versa Poeni , RT žetoni i TCrediti

KAKO DA SE ULOGUJEŠ NA SVOJ SFI NALOG

Sada ćemo naučiti kako da se uloguješ u svoj SFI nalog. To ćeš uraditi tak što kada u Google pretraživač upišeš SFI LOG IN. Stisneš taster ENTER i on te vodi na tvoju stranicu za prijavu.

Na svoj nalog se loguješ svakog dana, i to sa svojim ID brojem i lozinkom, koju si kreirao kada si se registrovao u SFI. Te podatke upisuješ u polja kao na slici, a onda pritisneš taster PRIJAVITE SE. Tada dolaziš na početnu stranicu, svoje SFI online kancelarije.

Napočetnoj stranici, vidiš da postoji traka sa karticama koje su crvene boje. To su tvoji dnevni zadaci, koje je potrebno da uradiš svakog dana. Kao što možeš da vidiš, kartice su sve u crvenoj boji. Sada ću ti reći zašto. Crvena boja označava zadatak, koji nije urđen. Kada uradiš taj odrđeni zadatak, kartica se pretvara u zelenu boju, a ti si potvrdio da si odradio taj zadatak. Za svaki urađeni dnevni zadatak, dobijaš 1VP.

Veoma je važno da svakog dana radiš te zadatke, i da sakupljaš poene, jer oni ti pomažu da postigneš maksimalan broj poena, da bi ostvario svoj status.

ZNAČENJE POJEDINIH TABOVA

Sada ću ti detaljnije pojasniti značenje svakog taba ili kartice posebno, da bi shvatio svoje zadatke, i kako ih trebaš raditi.

Kartica Alerts predstavlja početnu karticu, na kojoj se nalaze mnoga obaveštenaja koja se tiču tvog posla. Isto tako tu možeš naći novosti kompanije, kao i najnovije postove foruma. Kada sve to pročitaš spusti se do kraja stranice, gdje ćeš vidjeti plavi taster, koji kada na njega klikneš, potvrđuješ da si taj zadatak odradio, i on se pretvara u zelenu boju.

Ovo zeleno polje, daje ti obaveštenje, da si se kvalifikovao za Dnevni Grand nagradnu igru, koju organizuje sam SFI. Kada te izvuku, dobijaš 50 RW tokena ili žetona, koje kasnije možeš da zamjeniš i za gotov novac.

Kartica Badges ili značke. Tu su prikazane sve tvoje osvojene značke u SFI kompaniji.

Takođe na toj stranici imaš sve značke, koje možeš osvojiti. Isto tako, tu možeš naći još jedno takmičenje, a to je SFI Badge Quest contest. To je takmičenje za najviše skupljenih značaka. Kada pređeš jedan nivo, dobijaš titulu. I ovu stranicu pažljivo pročitaj, pa onda idi do dna stranice, i ponovi postupak potvrđivanja čitanja stranice. Važno je da napomenem, da za ove dvije stranice, ne dobijaš VP, ali je potrebno da ih uradiš, jer su bitne da bi nastavio svoje dnevne zadatke.

Kartica TO-DO list je mjesto gdje se nalaze svi tvoji dnevni/nedeljni/mjesečni zadaci. Sve pažljivo pročitaj i prouči, jer od ove stranice počinješ da sakupljaš svoje poene. Svi zadaci, koji su na ovoj stranici, su veoma važni za tvoj napredak u SFI.

Tu se nalaze svi tvoji zadaci, koje je potrebno da uradiš u toku dana, kao i koliko VP svaki zadatak nosi. Tu su prikazani i nedeljni zadaci, koji ti donose ukupno 12VP za tu nedjelju. Takođe tu imaš i mjesečne zadatke, jednokratne zadatke, koji se poslije odrađivanja miču sa spiska. Kao što možeš i da vidiš, meni je ostalo da dobijem platnu karticu, koja nosi 500 bodova, ali taj zadatak još neću da odradim.

Ispod toga, prikazani su zadaci i poeni koji se dobijaju sa TC prodavnice. Imaš ih za tvoju ličnu kupovinu, za tvoju generisanu prodaju, kao i za recenziju svakog proizvoda koji si naručio. Za sve te akcije dobijaš poene.

Ovdje imaš zadatke, koji se odnose na tvoju ulogu vodje tima, i koliko je tvoj tim napredovao, i koliko poena dobijaš za svaki napredak svog tima. Na kraju ti stoje vanredni zadaci i poeni, koje sakuplaš, od aukcija, igre Kard King, i od otkupa poena od tvojih nagradnih tokena.

Ovu zadnju opciju, čuvaj uvijek u rezervi, jer kao što sam do sada uvijek napominjala, RW je novac. Bolje ti je da ih sakupljaš, zamjeniš ih za proviziju u novcu, koja ide na tvoj račun, pa tek onda koristiš, da kupiš nešto u TC prodavnici, jer tada dobijaš SVP, a razmjenom direktno dobijaš samo AVP.

Kada dođeš do kraja stranice, klikneš na plavi taster, i potvrđuješ odrađen zadatak.

Kartica tips ili savjeti, je stranica gdje su prikazani najbolji savjeti, za osnaživanje i jačanje tvog posla. Veoma je važno pročitati taj dio, ali i otići na stranicu, na koju vodi link u tom savjetu, i nju pročitati. Tu se kriju važna uputstva i smjernice, kako da radiš ovaj posao.

Takođe imaš najbolji citat dana, koji su napisali poznati ljudi, bilo da su iz oblasti našeg posla, bilo da su veliki mislioci, filozovi, pisci. U tim citatima, možeš dobiti ogromnu motivaciju, i podsticaj za svoje napredovanje. Obavezno pročitaj, ne preskači. Odmah ispod je rubrika Da li si znao, koja ti nudi ogromnu bazu znanja. Tu možeš naći sve lekcije, savjete, kao i uputstva, kako da izgrdiš svoje uspješno poslovanje. Obavezno pročitaj, veoma je VAŽNO.

Na kraju stranice je prikazana istaknuta marketinška pomoć dana. Ovdje ti se nudi bezbroj marketinških alata, kao i metoda, kojeće ti pomoći da izgradiš svoje poslovanje. Sve to možeš pronaći OVDJE.

Kada sve to pročitaš, i odradiš sve potrebne stavke na ovoj stranici, klikni na plavi taster, i potvrdi da si odradio taj zadatak. Kartica se iz crvene, pretvara u zelenu, i ti si zaradio 1VP.

KARICA STRIM je stranica na kojoj postavljaš neki svoj motivacioni, informacioni, ili post gdje vodi na neku stranicu u okviru SFI-ja, a pokazuje kako se nešto radi, ili da se nešto nauči. Tu možeš čestitati nekome uspjeh, ili prikazati uspjeh svog člana tima, kada ga napraviš. Ti postovi spadaju u nedeljne zadatke, i potrebno je da objaviš tri posta u toku nedjelje.

Za odrađivanje tvog dnevnog zadatka, potrebno je samo, da pročitaš postove koji su drugi postavili, i da klikneš na plavi taster. Potvrdio si odrađivanje tog zadatka, i zaradio 1VP.

KARTICA TC je dnevna ponuda nekog odabranog proizvoda sa naše online prodavnice. Uglavnom su to promotivni proizvodi, koji potiču od same kompanije. Tu imaš, šta od prodaje tog proizvoda možeš da zaradiš. Koliku proviziju, koliko VP i nagradnih RWT. Sve su to povoljnosti i koristi, koje ostvaruješ prodajom ovog proizvoda.

Ispod tog prikazanog proizvoda, imaš najnovije vijesti i ponude, ECA prodavaca, koji prodaju svoje proizvode na TC. Pročitaj šta oni nude, kakvi su uslovi za kupovinu ili prodaju njihovih proizvoda. Na kraju, ponavljaš postupak potrvde, da si odraio taj zadatak.

KARTICA RW je stranica na kojoj se prikazuje, koliko je ukupno dodeljeno nagrada, kao i količina tvojih nagrada koje si do sada zaradio. Tu možeš da vidiš link gdje možeš da svoje žetone zamjeniš za nešto drugo što ti je potrebno.

Na ovoj stranici, takođe možeš pronaći mjesta, gdje možeš zaraditi još više nagradnih tokena, kao i spisak online prodavnica, kao i fizičkih prodavnica, koje se nalaze u tvojoj blizini.

Na kraju imaš linkove,koji te vode do tvojih nagradnih tokena, prodavnice u tvojoj blizini, a koje učestvuju u programu Localvantia, kao i kako da učlaniš novog trgovca u Reverdical program.

Kada sve to pročitaš, klikom na plavi taster, potrđuješ da si odradio taj zadatak, i dobijaš 1VP.

KARTICA EZ je stranica, koja te vodi na sajt EgarZebra igara. Tu možeš pronaći nekoliko igara, koje možeš igrati potpuno besplatno, ali i ući sa minimalno 1TC, za koji dobijaš 10 nagradnih žetona, i to ti donosi 1 VP.

KARTICA AUKCIJE te direktno vodi na TrpleCklicks sajt. Tu se prikazuju predmeti koji su dati na aukciju. Učestvuješ u aukciji, tako što prvo odabereš željeni predmet, a potom odrediš koliko TC želiš da uložiš. Kada sve to prođeš, doći ćeš do dijela, kada treba da uneseš svoje predviđanje, za koliko TC će se taj predmet prodati.

Kada sve to postaviš, za to dobijaš 1VP. Kada aukcija bude spremna, u tvoje sanduče na tvojoj početnoj stranici će doći obavještenje, da je aukcija spremna, i da je možeš pokrenuti. Što je tvoje predviđanje preciznije, to ćeš bolje i kvalitenije nagrade osvojiti. U to spadaju i VP, koje je osvajam svakog mjeseca, i to po 200, a nekad i više poena. To sve doprinosi tvom boljem rangiranju na samoj lestvici u kompaniji.

KARTICA SEMAFOR je stranica na kojoj se prikazuju tvoji postignuti rezultati u toku ovog mjeseca. Tu možeš pratiti, tvoj napredak, kako za ovaj mjesec, tako i od prvog dana tvoje registracije.

Sa strane imaš jedan grafikon, koji prati osvajanje tvojih VP. Na samom početku, imaš preporuku, u zavisnosti od tvog stausa za taj mjesec, šta ti je potrebno, da bi postigao sljedeći cilj.

Takođe, imaš i broj VP, koje si zaradio od svog tima(ako ga imaš). Ispod toga imaš prikazane benefite, koje možeš da ostvariš, unapređenjem tvog statusa u viši rang.

Tu je prikazana i tvoja zarada za taj mjesec, na osnovu tvojih zarađenih VP, kao i komisije, koje si ostvario od svoje prodaje. Na kraju je prikazana tvoja snaga u rangu, kako na osnovu ukupno zarađenih VP, tako i tvoje rangiranje u tvojoj zemlji. Isto tako, tu možeš naći i tabelu najboljih sponzora u kompaniji.

Klikom na plavi taster, potvrđuješ da si sve ovo pročitao, i time zarađuješ 1VP.

Kartica Movers ili pokretači. Tu je prikazan tvoj tim, tj. tvoji najaktivniji članovi. To mogu biti tvoji PSA, ili tvoji CSA članovi. Na osnovu njihovog rada, i postignuća, možeš da vidiš, kako tvoj tim napreduje iz dana u dan, i prema tome, da osmisliš i sprovedeš svoju strategiju, za njihovu još bolju animaciju. Za ti svrhu, postoje e-kartice, koje šalješ svom članu, u zavisnosti od namjere koju želiš da postigneš.

Tu možeš da pošalješ čestitku za njihov odličan rad, ili da ih na suptilan način, ako je neki tvoj član prestao da bude aktivan, zaintersuješ, da nastave da rade. Pored imena tvog člana, postoji mala ikonica, koja izgleda kao papirni avion. Ulaskom na tu ikonicu, otvara ti se mogućnost, da odabirom kategorije kartice koju želiš poslati, izaberš odgovarajuću karticu, da je urediš po svojoj želji, i pošalješ svojim članovima.

Takođe tu možeš naći i opciju, da pošalješ timski e-mail, svim tvojim članovima, kao i samostalne privatne poruke, ako želiš sa nekim članom da posebno radiš.

Pritiskom na plavi taster, potvrđuješ da si odradio i ovaj zadatak.

Kartica rast prikazuje, koliko je novih članova pristupilo, ovom programu, koliko je novih članova iz tvoje zemlje, kao i ukupan broj novih članova za taj mjesec. Pored, možeš vidjeti, iz kojih zamalja dolaze ti saradnici, kao i najbolji postihnuti rezultati, poređanih po zemljama.

Ispod su prikazana najnovija dostignuća, i napredak pojedinih saradnika. Na kraju, imaš preporuku, kako ostvariti DIAMOND PLAN, za uspjeh tvog preduzeća. Klikom na plavi taster, potvrđuješ, da si odradio i ovaj zadatak.

Kartica ciljevi je mjesto, gdje postavljaš svoje ciljeve. Na početku svakog mjeseca, postavljaš svoje mjesečne ciljeve, šta želiš da postigneš u toku tog mjeseca. Naravno, te ciljeve postavljaš, u skladu sa svojim poslovanjem i mogućnostima, tj. koliko mišliš da možeš postići u toku mjeseca.

Kasnije radiš postavljane dnevnih ciljeva, šta želiš da uradiš u toku tog dana. To može da bude registracija tvojih novih članova, novih kupaca, kao i postavljanje tvojih oglasa za ponudu poslovne prilike, ili proizvoda.

Naglašavam, da ciljeve postavljaš, u skladu sa svojim mogućnostima, koje su vezane za razvijenost tvog preduzeća. Klikom na plavi taster, potvrđuješ da si i ovaj zadatak, uspješno odradio.

Karica Forum. Da bi odradio ovaj zadatak, potrebno je da uđeš na neki post, koji su objavili naši članovi, i da ga pročitaš. Moja preporuka je, da ne ostaneš na tom jednom postu, već da pročitaš još postova, jer tu možeš naći korisne informacije i savjete, kako da poboljšaš svoje znanje i vještine.

Takođe, potrebno je da aktivno učestvuješ na forumu, da odgovaraš na objavljene postove, kao i da postavljaš svoje postove, na kome ćeš sa drugima podijeliti svoje znaje, iskustvo, ali i da postaviš pitanje o temi koja te intersesuje.

Zadatak si odradio, kada na Forumu, provedeš neki 20 sekundi, ali opet naglašavam,ostani tu dosta duže, jer zaista možeš puno toga da naučiš od naših starijih i iskusnijih članova.

Karica WinIt ili pobjedi je kartica gdje su postavljene nagradne igre, na kojima možeš da dobieš nagradne tokene, koje kao što sam u toku ovog posta naglasila, možeš da zamjeniš, za mnoge druge nagrade. Za šta možeš da razmjeniš svoje RWT možeš vidjeti OVDJE.

Tu imaš tvoj dnevni ulazak u daily Grand nagradnu igru, onda mjesečni izazov za lidera, u koji ulaziš na početku mjeseca, takmičenje Badge Quest, za dobijanje prestižnih znački, dnevnu igru Biz Quiz, i ulazak u T-time takmičenje, u kome ako te izviku možeš dobiti na poklon 2TCredita. Ulazak na ovo takmičenje je svakog sata, i ja preporučujem da tu ulaziš što ječešće moguće, posebno ako ne želiš da ulažeš u svoj posao na početku, da bi dobio neophodne TCredite, za učestvovanje na Aukcijama i igrama. Na kraju potvrđuješ da si i ovaj zadatak odradio.

Ovdje ne dobijaš VP, ali odrađivanjem ovog zadatka, potvrđuješ ulazak, za sjutrašnju Daily grand nagradnu igru.

Ovo je sve što se tiče tvojih dnevnih zadataka, na tvom SFI nalogu. Sad ću ti detaljnije objasniti, šta su to VP, RWD, kao TCredit, da bi mogao jasnije da shvatiš važnost odrađivanja ovih zadataka.

ŠTA SU TO VP, RWT I TCREDIT

U ovom poglavlju, detaljnije ćemo se upoznati sa značenjem pojedinih pojmova, vezanih za tvoj posao, i za odrađivanje tvojih dnevnih zadataka.

Versa Poeni su u stvari bodovi, koje ti sakupiš u toku jednog mjeseca. Oni se dele na dvije grupe, a to su:

  • Sales Versa Points ili SVP
  • Action Versa Points ili AVP

SALES VERSA POINTS ILI SVP su poeni ili bodovi, koje zarađuješ od prodaje nekog proizvoda sa naše online prodavnice, ili tvojom ličnom kupovinom. Ti poeni su izuzetno važni, jer bez njih, ne možeš da postigneš, niti da potvrdiš svoj status.

Kao što i sam znaš, kao početniku, tebi je izuzetno teško da ostvariš bilo kakvu podaju, jer te ljudi još ne znaju, još te nijesu upoznali u svetu poslovanja, nemaš izgrađen brend oko svog imena. Da bi to postigao potrebno je vrijeme.

Ti možeš ostati na svom početnom Affiliet statusu, ako si odlučio da ništa ne uložiš u svoje poslovanje. Napredak možeš postići i besplatnim metodama, ali za to je potrebno mnogo više vremena, nego kada bi ulagao u svoj status.

Zarada koju bi ostvario kao Affiliet saradnik, bila bi mnogo manja, nego kada bi postigao svoj EA stauts. Evo jednog malog primjera:

Registrovao si novog člana svog tima, ili si doveo novog kupca na TC sajt, ti zarađuješ samo 25% provizije od tog proizvoda. Recimo da neko kupi nešto za 50 dolara. Provizija za taj proizvod iznosi 17 dolara. Ti umjesto da zaradiš 8,50 dolara, da si na EA, zaradićeš samo 4,25 dolara.

Zato je veoma važno da postigneš svoj EA status, i da dobiješ maksimalnu proviziju, od svakog prodatog proizvoda. Ti nijesi u nikakvoj obavezi da ništa kupiš, niti da u bilo što uložiš. Možeš postići i uspjeh samo sa besplatnim metodama, ali je sam postupak mnogo duži i sporiji.

ACTION VERSA POINTS, ILI AVP su poeni koje ostavriš odrađivanjem tvojih dnevnih/nedeljnuh/mjesečnih zadataka, kao i učestvovanjem na Aukcijama, igrama, ili objavljivanju kvalitetnog i poučnog posta na forumu, koji ti donosi nagradu u VP.

U toku jednog mjeseca, potrebno je sakupiti 1500 VP da bi postiga svoj EA status, od toga 1000 SVP, a 500 AVP. To možeš postići prodajom ili kupovinom. To je najbrži i najlakši način da postigneš svoj status.

Besplatne metode, traže mnogo više vremena i truda, ali nijesu nedostižne. U mojoj Facebook grupi, biće uskoro postavljena lekcija na temu: Kako besplatno stići do EA statusa. Tu će biti sve detaljno objašnjeno, a možeš je preuzeti u PDF formatu.

REWERDICALS TOKENS su nagradni digitalni žetoni, koje možeš zaraditi na ove načine:

  • Svojom prodajom ili kupovinom na TC sajtu
  • Svojom kupovinom u lokalnim prodavnicama, a koji su članovi Localvantia nagradnog programa
  • Svojom kupovinom u internet prodavnicama, a koje su članvovi Reverdical Eca programa
  • Učestvovanjem na Astro aukcijama i Egar zebra igrama
  • Pobjedama na konkursima i nagradnim izvlačenijma kod TripleCklicksa i SFI Affiliet centru

Svoje zarađene nagradne žetone možeš vidjeti na svom nalogu u Affiliet centru. Oni se nalaze odmah pored tvoje slike, a ispod značke, koja označava tvoj status. Prvi broj u tom nizu su tvoji nagradni žetoni.

Njih možeš razmjenti za mnoge vrijedne stvari, kao sto su prozvodi, TCredit, Bitcoini, VP, poklon kartice, i još mnogo toga. Isto tako, nagradne žetone zarađuješ i od svog tima, kao i od svojih kupaca, koje dovedeš na TC sajt, ili ako kupuju kod lokalnih trgovina u tvom okruženju. Na svakih njihovih 10 zarađenih žetona, koji oni zarade u toku jednog mjeseca, ti automatski, na početku sljedećeg mjeseca, dobijaš 1 RT na tvoj račun. Najveća korist, koju možeš da ostvariš od svojih RT žetona je da iz zamjeniš za provizije u dolarima, koje odmah možeš prebaciti na svoj račun, i koje možeš koristiti, za dalje unapređenje tvog posla. To je jedna od metoda besplatnog postizanja EA statusa.

TCredit je digitalna valuta, sa kojom možeš da učestvuješ na aukcijama i u igrama. Isto tako sa njima možeš kupovati i skoro sve proizvode na TC sajtu, kao i kod drugih internet prodavnica, koje posluju u sklopu SFI-ja.

TCredit možeš nabaviti svojom ličnom kupovinom, ali i učestvovanjem u T-time izvlačenju, koje se održava svakog sata. Ako želiš da besplatno postigneš svoj staus, onda je neoophodno, da to uradiš, baš bukvalno svakog sata, da bi povećao svoje šanse da ih osvojiš.

Ovo bi bilo sve što se tiče ovog posta. Ako ti je bio od koristi, i ako sam ti bar malo pomogla da naučiš nešto novo, i da to primjeniš u svom poslu i postigneš svoj uspjeh, onda je moj zadatak uspješno odrađen.

Uskoro će u mojoj Facebook grupi, biti postavljena lekcija, koja će mnogo detaljnije da prikaže odrađivanje svih dnevnih zadataka, jer će svaki korak biti praćen i sa odgovarajućom slikom.

Nadam se da će mi tehnika uskoro dozvoliti objavljivanje i mog webinara na istu temu.

Zamolila bih te da ostaviš svoj komentar, da podijeliš ovaj post sa prijateljima, i na kraju ne zaboravi dugme SHERE ispod ovog teksta.

Do sljedećeg teksta, i nekog novog posta, veliki pozdrav od

Gorice M

Tags: , ,

1 thought on “DNEVNI ZADACI U SFI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post